Over

Ik ben Rein Wieringa, student Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam en Politicoloog. Naast media en politiek hou ik me bezig met fotografie en grafisch ontwerp.


Op de middelbare school schreef ik hier en daar al een verhaal of opiniestuk, maar pas in mijn tweede studiejaar begon ik regelmatig te schrijven als redacteur bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Na mijn bachelor besloot ik meer praktijkervaring op te doen door stage te lopen bij de Gelderlander. Tot het einde van de master Politicologie in Nijmegen werkte ik als freelancer bij de Gelderlander en universiteitsblad Vox. Op dit moment ben ik mijn journalistieke vaardigheden aan het ontwikkelen bij de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.


Mijn eerste camera was een doormidden geknipte bus Pringles waarmee ik achterop de fiets van mijn moeder de zomervakantie vastlegde. Een krappe twintig jaar later, toen ik een halfjaar in Rome ging studeren, kocht ik mijn eerste serieuze camera. In Rome groeide fotografie uit tot een serieuze hobby en bij terugkomst in Nederland besloot ik lid te worden van studentenfotografievereniging De Cycloop, waar ik me kon ontwikkelen tot freelance fotograaf. Nu zet ik mensen, evenementen en feesten op de foto.


In januari 2014 besloot ik mezelf wegwijs te maken in Photoshop. Tot het eind van de middelbare school oefende ik met plaatjes op internetfora. In Nijmegen werd ik lid van de postercommissie van studievereniging ismus, wat me motiveerde om het programma beter te leren kennen. Ik nam Illustrator en Indesign erbij en kreeg steeds meer verzoeken om promotiemateriaal te ontwerpen. Nu maak ik logo’s, posters en ander beeldmateriaal in opdracht.